alweer een maand voorbij
Blijf op de hoogte en volg Marieke
21 September 2012 | Nederland, Soest
Inmiddels zijn we hier alweer bijna een maand. De tijd gaat snel en de dagen zijn zo gevuld.We zijn nu voor 2 dagen in Banjul ivm een trainingsdag voor kinderwerkers morgen. Chris gaat hier oa een workshop verzorgen over 'storytelling', aangezien Chris dit ook echt fantastisch vindt om verhalen te vertellen:-), is dit heel leuk dat hij dit zo kan doen.
We raken steeds meer gesetteld en gewend aan het leven hier, alhoewel je iedere keer ook weer nieuwe dingen tegenkomt en is het altijd maar afwachten hoe de dag loopt.
De studenten zijn inmiddels allemaal terug, ook enkele nieuwe erbij. School is weer begonnen. dus het is meteen weer gezellig drukker op de compound. met name 1 die aan het oefenen is met z'n blokfluit, waar wij van mogen mee genieten:-). Nu zijn de morningdevotions weer van start gegaan, verder zullen we sommigen ook wat intensiever gaan begeleiden met huiswerk en is het verder gewoon met ze samenleven, sporten etc.
Verder zijn we de studieruimte voor hun aan het opknappen, verven etc, een heel avontuur want de oude verf laat iedere keer los, dus het is in etappes weer opnieuw verven....ja Chris en klussen he....een leerproces voor hem:-)
We hebben we door de dag heen ook veel meetings en ontmoetingen met allerlei mensen. een voorbeeld: van de week waren we even als gezinnetje aan het wandelen, begon het inene heel hard te regenen/ onweren. Onderweg een jongen tegengekomen, met wie we mee mochten naar zijn huis, leuk met zo'n binnenplaats, oma zit op de grond, allerlei kindjes, en moeder kookt op een vuurtje. Verder liepen er kippen, hondje en duiven rond, wat ezra en leah helemaal fantastisch vonden:-)Leuk om zo een poosje bij hen te zijn en te leren dat het de gewoonte is eerst oma( de oudste) te begroeten en dag te zeggen. Mooi!
Zo hebben we heel wat gesprekjes her en der en bouwen we zo door de dagen heen heel wat relaties op. Heb nu ook leuk contact met een meisje die mij helpt met de handwas. Voor haar heel fijn dat ze wat kan verdienen, voor haar familie. Voor mij in het begin wat lastig omdat ik me echt zo'n rijke blanke voel dan.....maar goed zij is hier echt mee geholpen en zo doen we iedere week samen de was en kletsen we over het leven, haar cultuur etc.pff wat zijn we dan toch verwend met een wasmachine, dit is echt ook hard werken, zij kan zich dan ook niet voorstellen dat we op een knop drukken en de rest gaat vanzelf:-)
Chris is nu samen met Daniel begonnen met de voetbaltraining voor wat jongens, dit is 2 keer per week en is al leuk bezocht. Mooi dat ze hier ook echt uren achter mekaar voetballen samen. heerlijk dat buitenzijn en leven zo!
Ezra en Leah blijven een bezienswaardigheid hier. Velen vragen of ze tweelingen zijn. voor hun lijken ze enorm op elkaar. grappig! Leah vindt het allemaal even prachtig, zwaait naar iedereen en wil iedereen een handje geven. Ezra geniet nog steeds van het buitenspelen( rende met Chris van de week heerlijk door de regen, hadden ze meteen gedouchd)Soms is het voor hem ook allemaal wat te veel, ook de kindjes die met hem willen spelen, het hele leven hier.Hij( en wij ook) zien uit naar het bezoek van oma Boer en kristi over ruim 2,5 weken. Zij komen ons hier voor een week bezoeken. leuk om hier zo het leven te laten zien!
Voor ons ook uitzien naar de lekkere dingen die ze meenemen:-), maar vooral ook wat spullen/ kleding die ze kunnen meenemen voor de mensen en kinderen hier! Gezellig hoor...en trouwens een leuk verjaardagscadeau, want ze komen op mijn verjaardag aan:-)
Zo weer een update, leuk om alle reacties en bemoedigingen te lezen.
Gods zegen daar en een hele hartelijke groet van ons vieren
21 September 2012 - 22:21
O( Ma) Ma:
Goeie gewoonte daar , eerst oma begroeten........
Leuk om jullie blog weer te lezen .
Leuk en ook wel een beetje spannend ( help.....beestjes) om jullie te bezoeken , geef je lijstje maar door hoor , we slepen alles met liefde mee.
Knuffel ,
Mams. -
21 September 2012 - 22:37
Clemens:
Aha, dus de Boompjes hebben toch geen tekort aan water in Afrika.
Goed om te lezen wat jullie doen.
Zet op hem op daaro !!!
Clemens. -
21 September 2012 - 22:51
Paps:
Fijn om weer iets over jullie ervaringen te lezen. Mis jullie wel in Soest, en met name de kleinkinderen, zie er naar uit om jullie weer te zien straks. Hoop dat jullie nog een hele goede tijd mogen hebben en daar tot zegen mogen zijn. Een dikke kus voor Ezra en Leah.
Liefs,
Papa ( opa )
22 September 2012 - 00:14
Carla:
Leuk om jullie belevenissen te lezen, volgens mij raken jullie al aardig ingeburgerd :)
En wat leuk dat (o)ma en Kristi naar jullie toe gaan hè?
Heb het goed!
Carla -
22 September 2012 - 11:02
Annelies Polderman:
Wat leuk, Chris, die workshop over verhalen vertellen! Daar ben jij heel goed in.
Fijn om te lezen, dat het goed met jullie gaat en dat familie op bezoek gaat komen.
Veel zegen gewenst in alles!
Annelies. -
22 September 2012 - 13:27
Kristi (iddie):
Hoi schatjes,
Leuk verhaaltje, en die handwas deed een mevrouw toen ook gedeeltelijk voor ons, wat voor haar een enorme inkomstenbron was. Dat is toch ook heel duurzaam voor werk zorgen? :-)
Het is inderdaad een pittig klusje, deden het in Thailand ook altijd zelf.
Zal je wel even helpen over 2 weken.
En we nemen zeker lekkere dingen mee , (Plaatkoek??Versgebakken en speculaasjes?) en ik zamel nu dingen in voor
Dikke knuffel
Iddie -
23 September 2012 - 21:26
Peter, Astrid, Wouter En Annemijn:
Hoi,
Ondertussen is hier de herfst begonnen. Regen regen en frisse ochtenden en ik maar denken dat jullie lekker warmpjes erbij zitten. Maar goed de regen kan natuurlijk verkwikkend zijn. en weet er komen stromen van zegen en die komen nu al lees ik.
Sterkte de komende periode en tot horens maar weer.
Fam. van de Voort -
24 September 2012 - 09:36
Pim:
Geweldig om jullie verhalen te lezen.
Ik kijk nu al uit naar jullie volgende verslag!
Blessings, en heel goede weken,
Pim -
24 September 2012 - 11:22
Ali Demper:
Dag lieve Marieke en aanhang,
Vol interesse lees ik jullie belevenissen. Boeiend. Een totaal andere wereld waarin jullie zijn terecht gekomen hoewel het dezelfde planeet is. Ik wens jullie openheid van geest en zintuigen om alles in je op te nemen.
Tot de volgende update en veel blessings toegewenst.
Ali -
01 Oktober 2012 - 14:17
Ada:
Ja, al die luxe van ons vormt dan een schril contrast met het leven daar, moet je ook maar verwerken.
Oma Boer het wel naar haar zin hebben bij jullie, op handen gedragen....en niet uitglijden in de modder dan
Veel zegen -
03 Oktober 2012 - 11:42
Arnoud Boer:
Hi Marieke en de rest natuurlijk,
Ik heb geboekt en vlieg op 5 november jullie kant op!! Leuk om jullie weer te zien en een aantal voetbalclinics te kunnen geven! Tot dan, Arnoud